Stoofpotje voor 6 personen :
– 2 laurierblaadjes
– 1 takje rozemarijn
– 3 takjes citroenthijm
– een snuifje chilipepers
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl piment d’Esplette
– 1 tl paprikapoeder
– peper van de molen en zeezout
– bladpeterselie, fijn gesneden om te garneren
– 3 à 4 el goede olijfolie
Groenten, in grotere stukken gesneden :
– 3 sjalotjes, overlangs in reepjes gesneden
– rode paprika
– gele paprika
– 100 gr zwarte olijven ontpit
– courget
– 3 grote rijpe tomaten
– 2 teentjes look, gekneusd en fijn gesneden
– 1 sl kapertjes
– een pakje Fregula Sarda, pasta in bolletjes, één van de specialiteiten van Sardinië
Stoof de sjalotjes aan, voeg al de kruiden toe alsook de look. Voeg de paprika toe en de olijven, laat verder aanstoven. Voeg courget toe, aanstoven. Dan tomaatjes toevoegen, alsook de kapertjes. Laat 15 minuten stoven zonder deksel, af en toe roeren.
Kook de Fregula zoals de instructies op het pakje.
Dresseer op een bordje de groenten samen met de pasta. Werk af met de fijngesneden peterselie.
Stoofpotjes zijn het lekkerste als ze een dag op voorhand worden gemaakt en hebben kunnen rusten. Ook kruiden zoals laurier, tijm en rozemarijn geven zo hun volledige smaak af.
Je kan dit combineren met een stukje vis, vlees of lekker vegetarisch.
Smakelijk, xjxjxj