Caponata met Fregula Sarda

 

caponata-met-fregula-sarda

Stoofpotje voor 6 personen :

– 2 laurierblaadjes

– 1 takje rozemarijn

– 3 takjes citroenthijm

– een snuifje chilipepers

– 1 tl gemberpoeder

– 1 tl piment d’Esplette

– 1 tl paprikapoeder

– peper van de molen en zeezout

– bladpeterselie, fijn gesneden om te garneren

– 3 à 4 el goede olijfolie

 

Groenten, in grotere stukken gesneden :

– 3 sjalotjes, overlangs in reepjes gesneden

– rode paprika

– gele paprika

– 100 gr zwarte olijven ontpit

– courget

– 3 grote rijpe tomaten

– 2 teentjes look, gekneusd en fijn gesneden

– 1 sl kapertjes

– een pakje Fregula Sarda, pasta in bolletjes, één van de specialiteiten van Sardinië

 

Stoof de sjalotjes aan, voeg al de kruiden toe alsook de look. Voeg de paprika toe en de olijven, laat verder aanstoven. Voeg courget toe, aanstoven. Dan tomaatjes toevoegen, alsook de kapertjes. Laat 15 minuten stoven zonder deksel, af en toe roeren.

Kook de Fregula zoals de instructies op het pakje.

Dresseer op een bordje de groenten samen met de pasta. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Stoofpotjes zijn het lekkerste als ze een dag op voorhand worden gemaakt en hebben kunnen rusten. Ook kruiden zoals laurier, tijm en rozemarijn geven zo hun volledige smaak af.

Je kan dit combineren met een stukje vis, vlees of lekker vegetarisch.

Smakelijk, xjxjxj

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s